»Najdejo vas v izpraznjenem delu Španije in tja pripeljejo štiri, pet ali deset tisoč glav živine, s tem pa onesnažijo zemljo, vodo in izvažajo meso slabe kvalitete od živali, s katerimi se ravna slabo.«
»V prodaji je to meso označeno s skupnim simbolom 'meso istrskega goveda – boškarina/meso istarskog goveda – boškarina'.«
»Pri ravnanju s surovim mesom divjih živali priporočajo uporabo rokavic.«
»Obsedeni slikar mesa«
»Zagotovo bo zelo pravi okus mesa, ker to ne bo neka umetna tvorba, ampak bo še vedno meso, narejeno iz celic, ki so v mesu.«
»Naj živi novo meso!«
»Meso na rastlinski osnovi – kar se je že začelo –, naslednja stvar bo meso, vzgojeno v laboratoriju.«
»Svojat je umirala temna od mesa, / ampak, ptiči so / tudi umirali temni od mesa. / Kaj tu manjka?«
»Kako kakovostno bo mleto meso, je odvisno od uporabljenih kosov mesa. Bolj kakovostni imajo manj vezivnega tkiva oziroma kolagena, ki daje mletemu mesu bolj grobo in slabše žvečljivo teksturo.«
»Trenutno je še 500 kilogramov mesa pod vprašajem, sledljivost se še preverja. Vse meso je zadržano, torej ni v obtoku. Informacij o kakšnih novih pošiljkah spornega mesa trenutno nimamo.«
»Podatek, da je v Sloveniji poraba mesa drobnice zgolj 0,88 kilograma na prebivalca, povprečna poraba vsega mesa pa 91 kilogramov, kaže na to, da je meso drobnice zapostavljeno v kulinariki in premalokrat uporabljeno na krožnikih v domači kuhinji. Zato želimo povezati zainteresirane lokalne deležnike s potencialnimi potrošniki.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju